Circulaire Veiligheidsschoenen Emma

Geplaatst: 20-10-2021

Bescherming, functionaliteit, draagcomfort en tevreden dragers; dat is waar het om draait als we het hebben over veiligheidsschoenen.
Daarom werkt Rubix al jaren samen met EMMA Safety Footwear, marktleider in de veiligheidsschoenenbranche en sinds 2019 onderdeel van Hultafors Group AB.

Er schuilt een bijzonder verhaal achter de veiligheidsschoenen van EMMA. Een verhaal dat ooit begon met de veilige en sociale werkvoorziening voor mijnwerkers van de Staatsmijnen in Zuid-Limburg. Nu, maar liefst 90 jaar later, is veiligheid en sociaal ondernemen voor EMMA nog steeds van het allerhoogste belang. Veiligheid voor de voeten, veilige arbeidsomstandigheden voor medewerkers én veiligheid voor het milieu.

Good for the world, good for your feet
EMMA wil een positieve footprint achterlaten op mens en planeet. Het bedrijf heeft daarom een volledig circulair veiligheidsschoenen assortiment beschikbaar. Voor de productie van veiligheidsschoenen worden materialen met een langere gebruiksduur gebruikt. Bovendien zijn alle gebruikte materialen veilig voor het milieu én recyclebaar. Zo zijn EMMA’s circulaire schoenen PVC-vrij en zijn ze voorzien van een materiaalpaspoort.

Lever je oude werkschoenen in!
Jaarlijks worden in Nederland en België meer dan 2 miljoen paar oude veiligheidsschoenen weggegooid. Dat is een schat aan grondstoffen, waarmee nieuwe producten kunnen worden gemaakt. Bestel daarom jouw eigen inleverbox via Circular Footwear Alliance om ook jouw oude veiligheidsschoenen in te zamelen en in te leveren. Meer informatie vind je op www.cfalliance.eu en www.emmasafetyfootwear.com.

Safety for everybody
EMMA is er voor iedereen. Het bedrijf ontwikkelt en produceert geavanceerde veiligheidsschoenen en -laarzen voor maar liefst elf verschillende bedrijfssectoren/-industrieën. Hiertoe behoren ook een chique businessline, duurzame werksokken, inleg- en steunzolen en (semi)-orthopedische veiligheidsschoenen voor werknemers die gecertificeerd veiligheidsschoeisel dienen te dragen. EMMA veiligheidsschoenen zijn namelijk ISO 20345:2011 gecertificeerd, en daarmee 100% veilig voor je voeten.

Mobiele passervice
EMMA en Rubix schenken aandacht aan medewerkers. Kwaliteit staat bij beide bedrijven voorop en dat resulteert in een sterke combinatie. De passervice van EMMA is één van de services waar we met Rubix het verschil mee maken. We komen bij jouw bedrijf langs om medewerkers te voorzien van de juiste schoen met de perfecte pasvorm. Samen zorgen we dus voor de juiste schoen, met de juiste aandacht. Kortom: een samenwerking die ons in staat stelt om jouw medewerkers een passende oplossing te bieden op het gebied van veiligheidsschoenen.

Neem contact op met Rubix PPE & Safety voor meer informatie of maak een afspraak via: ppesafety@rubix-group.nl.

  

« Nieuws overzicht