Motoren - Revisie, Balanceren en Uitlijnen

Revisie

Ons Technical Competence Center Steenhuis voert revisies uit, zowel op locatie als in eigen werkplaats. Zij zijn ISO 9001:2008 gecertificeerd en voor ATEX reparaties door ABB en Dekra.
Revisie wordt uitgevoerd op elektrische & mechanische aandrijvingen, pompen, ventilatoren en seals.
Seal Center Benelux reviseert Mechanical Seals. Revisie levert kostenbesparingen op van 50-70%.

Balanceren

Roterende machineonderdelen of constructies die niet in balans zijn, veroorzaken trillingen en onnodige slijtage. Met balanceren worde de trillingen verminderd en binnen de gewenste tolerantie gebracht. Hiermee zal de levensduur van uw machinepark aanzienlijk verlengd worden. Wij balanceren statisch en dynamisch.
Uitbalanceren van objecten gebeurt op onze gekalibreerde balanceerbank. Wij kunnen opjecten verwerken van maximaal 2.200 kg, met een max. lengte van 6.000 mm en een max. diam. van 1.600 mm. Het meegeleverde balanceerrapport geeft u inzicht in de behaalde resulataten. Balanceren kan op locatie of bij Steenhuis.

Uitlijnen

Uitlijnfouten zijn direct of indirect verantwoordelijk voor meer dan 50% van alle problemen met roterende machines (b.v. lagerschades, kooibreuk en slijtage van koppelingen en afdichtingen). Om deze verhoogde slijtage en trillingen te voorkomen is het, bij het koppelen van twee machines, van groot belang dat de hartlijnen van beide machines exact op één lijn liggen.
Ook bij gebruik van flexibele koppelingen dient het uitlijnen uiterst nauwkeurig te gebeuren. Een onjuiste uitlijning zal altijd leiden tot een toename van het trillingsniveau en van de belasting. Steenhuis verzorgt de asuitlijning en uitlijning van open aandrijvingen op locatie.

Wij bieden ook de mogelijkheid voor het wikkelen van motoren.

Neem contact op met uw Rubix contactpersoon of vestiging voor meer informatie.